“Váratlan” IKEA-adomány

Bár az IKEA 2017. őszi „VELED KÖZÖSEN” pályázatán a vásárlók szavazatai alapján nem kerültünk a győztesek közé, pár napja adományként ajánlott fel az áruház az Autista Gyermekekért Egyesületnek bútorokat, lakberendezési tárgyakat. A 700 ezer forint értékű adományt – szekrényeket, székeket, asztali lámpákat, tárolódobozokat, polcokat, íróasztalokat – a kecskeméti Autizmus Centrum Szalag utcai és Juhar utcai csoportjai kapták meg.

A bútokok összeszerelésében a nagyobb gyerekek is részt vettek, és nagyon élvezték a munkát!
Nevükben is köszönjük az IKEA-nak az adományokat! 🙂

Köszönjük a részvételt!

Bár az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, és az idei dátumok is “szétcsúszásra” kényszerítettek bennünket, sikerült méltó módon – és a szokásos jó kedvvel – megünnepelnünk az Autizmus Világnapját Kecskeméten. Húsvéthétfőn kékbe borítottuk a Városházát…
… a következő szombaton, április 7-én pedig ismét megrendeztük – immár negyedszer! – belvárosi együttfutásunkat, a “Futni-kék!”-et…
Nem, nem történt semmi “rendkívüli esemény”, ami katonai beavatkozást tett volna szükségessé! 🙂 Régi barátaink, a kecskeméti reptér – vagyis az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis – katonái tisztelték meg rendezvényünket minden eddiginél nagyobb számban: százhúszan jöttek el parancsnokukkal, Ugrik Csaba dantártábornok úrral együtt, hogy végigfussák velünk a távot. Köszönet nekik, és minden résztvevőnek, a rendezvény lebonyolításában segédkező szülőnek és nem utolsósorban: az Autizmus Centrum közreműködő pedagógusainak! 🙂 🙂 🙂
Továbbiak: a RÓLUNK ÍRTÁK és a KÉPGALÉRIA menüben!

 

Újra kékben Kecskeméten

Idén 20 esztendős közhasznú szervezetünk, az Autista Gyermekekért Egyesület szeretettel meghívja Önöket – meghív Benneteket – egy jókedvű, szigorúan protokollmentes születésnapi bulira! 🙂
Ünnepeljünk együtt április 2-án és 7-én Kecskemét főterén!
Egy kis kedvcsináló-invitáló emlékeztető korábbi “kék futásainkról”:

Köszönjük: Visimpex, Knorr, Tesco!

A 2017. év végén – részben sikeres pályázatainknak köszönhetően, részben támogatóink jóvoltából – egy laptopot és három tabletet, valamint egy (alternatív kommunikációt segítő) NikiTalk szoftvert ajándékozhattunk a kecskeméti Autizmus Centrum diákjainak.
A gyerekek a győri Visimpex-Hungary Kft.-nek, a kecskeméti Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-nek és a kecskeméti Tesco Áruházaknak köszönhetik a tanulásukat játékosan-érdekesen segítő eszközöket.

VERSEK, DALOK, ADOMÁNYOK…

Október elsején, a kecskeméti evangélikus templomban gyönyörködhettek a magyar irodalom ismert – és kevésbé ismert – gyöngyszemeinek egy szál gitárral kísért, ihletett előadásában, akik a vasárnapi ebéd után felkerekedtek, hogy meghallgassák Papp Ferencet, aki a zene világnapján (és saját születésnapján) immár másodízben ajánlotta fel művészi közreműködését az autista gyermekek javára.
A jótékonysági rendezvény adományaiból származó 52500 forintot az Autista Gyermekekért Egyesület a Kecskeméten oktatott-nevelt autisták szabadidős iskolai tevékenységeinek támogatására fordítja.

EGY (SÁRKÁNY)HAJÓBAN EVEZTEK PEDAGÓGUSAINK

Autista gyermekeink nevelésében legfontosabb társaink, a pedagógusok számára szerveztünk felhőtlen kikapcsolódásra és csapatépítésre is alkalmat adó programot szeptember 29-én, a kecskeméti szabadidőközpontban. Szerettük volna ezzel (is) megköszönni eddigi munkájukat, és pici muníciót adni számukra a továbbiakhoz.
Kezdeményezésünk sikeréről árulkodó további fotók KÉPGALÉRIA menüpontunkban, valamint az Autizmus Centrum Kecskemét facebook oldalán, Kapócs Győző optikájával!

"Sárkányhajózás" – Csapatépítés (Autizmus Centrum Kecskemét)2017.09.29.

تم نشره بواسطة ‏‎Autizmus Centrum Kecskemét‎‏ في 29 سبتمبر، 2017

 

Külön köszönet Vereb Tünde gyógypedagógus “kollégánknak” a nap történéseit itt meg ott dokumentáló hangulatfelvételeiért! 🙂

Örülünk, hogy a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott sikeres pályázatunkkal lehetőséget teremthettünk ennek a jókedvű napnak a megtartásához!

ERDEI ISKOLAI NAPOK AUTISTÁKNAK

Szeptember 26-án és 28-án ismét megszerveztük a kecskeméti EGYMI Autizmus Centrumának szakmai irányítása alá tartozó iskolai csoportok számára az erdei iskolai napokat. Idén a jakabszállási Magyarkertbe látogathattak ki az autista gyerekek, pedagógusaik kíséretében.
A kirándulásokra a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott sikeres pályázatunk révén kerülhetett sor.
További felvételek a KÉPGALÉRIA menüpontban!

Koncert az autistákért

MEGHÍVÓ

Kis János lelkész úr jóvoltából ismét a kecskeméti evangélikus templom adhat otthont Papp Ferenc versénekes jótékonysági koncertjének. Az egyórás műsorban – egyebek között – Weöres Sándor, József Attila, Szabó Lőrinc megzenésített versei csendülnek fel. Szeretettel várunk mindenkit, aki október elsején (vasárnap) délután háromtól szeretné meghallgatni költőóriásaink kicsiknek és nagyoknak szánt gondolatait a művész sajátosan meghitt előadásában.
A zenés irodalmi délutánra a belépés ingyenes, de a helyszínen önkéntes adományozásra is nyílik lehetőség. Az adományokat az Autista Gyermekekért Egyesület a Kecskeméten oktatott-nevelt autisták szabadidős iskolai tevékenységeinek támogatására fordítja.