Az autisták társadalmi integrációjáért közösségépítő programok

Az Autista Gyermekekért Egyesület két éven át tartó programsorozatra nyerte el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16-H-112-4 számú, „Közösségépítő civil tevékenységek támogatása” című felhívása keretében megvalósuló, az „Autisták társadalmi integrációjának elősegítése” elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01413 azonosítószámú projektjével azt a 15 millió forintos támogatást, amelynek felhasználása 2021. első negyedévének végén veszi kezdetét.

Sajnos a koronavírus járvány miatt több programunk kezdését későbbre kényszerültünk halasztani, de a közreműködő szülőtársak és pedagógusok tűkön ülve várják, hogy megvalósíthassák mindazokat a terveket, amelyek – reményeink szerint – nemcsak felejthetetlen élményekhez juttatják az autista gyerekeket és fiatalokat, de olyan fejlesztési lehetőségekhez is hozzásegítik az őket ellátó intézményeket, amelyek révén még hatékonyabban tudják szolgálni az esőemberkék mindennapi életre való felkészítését.

A projekt előrehaladásáról, a programokba való bekapcsolódás lehetőségéről folyamatosan hírt adunk ezen a felületen, csakúgy mint facebook oldalainkon. Egyesületi tagjainkat, valamint azokat az érintett szülőtársainkat, akik nem tagjaink ugyan, de rendelkezésünkre bocsátották e-mail címüket, elektronikus hírleveleinken keresztül is tájékoztatjuk az aktualitásokról.
A KözösségépítőKecskemét Helyi Közösség nyertesei és segítőik