Futottunk, ragyogtunk, szerettünk!

Mintegy százan indultak – először megrendezett – „Futni-kék!”-ünkön, de akik ott voltak, tudják-látták: legalább kétszer ennyien gyűltünk össze az április 2-i együttfutás rajtjánál. A regisztrációs íveken azonban a lelkes szurkolók – akiknek külön köszönet, hogy (szó szerint) kiálltak értünk a csöppet sem barátságos időjárás ellenére – nem szerepelnek.  Nagyon örültünk azoknak is, akik egyelőre még nem jöttek közelebb, de kíváncsian megálltak a téren, és figyeltek bennünket.  Jövőre talán már ők is velünk lesznek.

A  fontos ügyekért közismerten kiálló sportolóként futott velünk Száraz Dénes színművész, valamint sporttársa és jó barátja, Boronkay Péter triatlonista világbajnok, a kecskeméti sportélet és a speciális nevelési igényű fiatalok elkötelezett támogatója.
Péter és Dénes a rajt előtt

Regisztráció

Csille Lajos diktálja a tempót

A start előtt nyújtottuk át az Autisták Országos Szövetsége elismerését az autistabarát címért versengő iskolák dél-alföldi pályázóinak, a ceglédi és a kiskőrösi EGYMI pedagógusainak.

A Baltazár Színház előadása és az azt követő beszélgetés egyszerre volt vidám és szívszorító, felemelő és lehengerlő. Sokunkban megfogalmazódott: milyen jó lenne olyan magától értetődően szeretetteljesnek megélni a világot, ami a baltazárosok sajátja.

Hálásak lehetünk az égnek, hogy csak estére nyitotta meg csatornáit, amivel csupán kék fénybe öltöztetett épületünk megcsodálóinak számát sikerült megcsappantania. Szerencsére a csendes esőben is voltak érdeklődők, akik megkérdezték: miért is van kékre festve a Kecskeméti Ifjúsági Otthon? A válasz mellé, amíg volt, kitűzőinket adtuk ajándékba, azzal, hogy hozzák magukkal jövőre!
Kékben a Kecskeméti Ifjúsági Otthon

Az Autizmus Világnapja kecskeméti programjainak további részleteiről, emlékezetes pillanatairól a RÓLUNK ÍRTÁK menüpontban linkelve kínálunk érdekességeket!
Ízelítőül a Kecskemét Online hírportálé: Katt ide!

A részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségért Közhasznú Nonprofit Kft. által támogatott, részben az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós támogatásból – Kecskemét Megyei Jogú Város jóvoltából és közvetítésével – finanszírozott programokat az Autista Gyermekekért Egyesület tagjainak és önkéntes segítőinek közreműködésével vittük sikerre. KÖSZÖNET ÉRTE MINDENKINEK!

FIGYELEM! Előzetes az április 11-i  kecskeméti
Jótékonysági kerékpáros teljesítménytúráról itt: BringAuti